پژوهشکده اخلاق و معنویت

نوبت چاپ: اول / پاییز 1389

شمارگان: 1400

قیمت: 3800 تومان

مروری گذرا بر پرونده تاریخی پرسمان حسن و قبح عقلی / شرعی نمایان‌گر دو گونه پاسخ است: عده‌ای بر استقلال سرشت ارزشی عالم از ارادة تشریعی خداوند و استغنای انسان در راه بردن به شناخت احکام اخلاقی از منابع قدسی و وحیانی پای فشرده‌اند و عده‌ای بر وابستگی وجودی احکام اخلاقی به اراده و فرمان خداوند و وابستگی آدمی در شناخت این احکام به کتب آسمانی تأکید کرده‌اند. روبرت آدامز به منظور درهم ریختن آرایش دو قطبی سنتی در پاسخ به این پرسمان، به نوسازی عناصر تقریر سنتی نظریه امر الاهی پرداخته و می‌کوشد بر پایه نظریه‌ای جدید در باب معنا به ترمیم برخی از عناصر نظریه امر الهی بپردازد.
گذشته از صحت و سقم نظریه آدامز، بررسی این نظریه زمینة بازخوانی دقیق آرای فرا اخلاقی اندیشمندان متأخر شیعه را فراهم می‌آورد.
در بخش دوم این اثر تلاش شده نکته‌سنجی‌های شایسته‌ای در افکار اصولیان شیعه صورت گیرد.

تاریخ خبر: 1396/5/31 سه‌شنبه